imatge zones verdes

A l’ Urgell hi ha zones verdes i espais naturals per passejar i gaudir d’un dia en contacte amb la natura, tot contemplant les magnífiques vistes. Són espais amb una gran riquesa ecològica que conviden a endinsar-se enmig de la natura i perdre’s per uns moments en el silenci i la calma que ofereix la zona. Algunes de les propostes dels espais per gaudir de la natura o preparats com a àrees de picnic són:

LLISTA DE ZONES VERDES I LLOCS PER PASSEJAR

Conegut com el passeig del Sió, és una zona verda paral·lela al riu Sió.
Tel. Oficina de Turisme d’Agramunt  973 391 089  www.agramunt.cat
Aquesta zona lúdica i paisatgística de la capital del Sió és el primer parc conegut que té com a protagonista la poesia visual. Consta d´un itinerari a través del parc temàtic dedicat al poeta visual Guillem Viladot, amb sonoritzacions dels poemes a través de codis QR.
Tel. Oficina de Turisme d’Agramunt  973 391 089   www.agramunt.cat
Prop del camp d’esports hi ha una zona verda i una àrea de picnic habilitada per  fer-hi brasa, amb taules i cadires.
Tel. Aj. d’ Anglesola 973 308 006 www.anglesola.cat
Parc d’ oci i didàctic situat al costat del Convent de St. Bartomeu, a la ctra. de Belianes.
Tel. Aj. de Bellpuig, 973 320 408 www.bellpuig.cat
Prop del poble hi trobem l’ermita de Sant Roc, del s. XV , que disposa d’un espai amb un parc adaptat per a gaudir d’una jornada de lleure, per fer-hi brasa. Hi ha una taula i bancs de pedra.
Tel. Oficina de Turisme d’Agramunt  973 391 089  www.agramunt.cat
Una de les mostres de l’ Ordre del Cister està situada en un dels indrets més estimats de la contrada; estem parlant del Santuari de la Bovera, a 2 km de Guimerà. És dalt d’un turó des d’ on es divisa el paisatge de la comarca. Està preparat per  fer-hi brasa, hi ha aigua, taules i cadires.
Per les claus, cal trucar al Patronat de la Bovera, tels. 659 038 523 (Sr. Antonio) i 649 686 568 (Sr. Xavier), o al tel. de l’Ajuntament de Guimerà 973 303 038. www.guimera.infowww.guimera.cat
Espai obert al públic preparat perquè les famílies i amics puguin passar un dia en contacte amb la natura. Hi ha taules, zona  per fer brasa, fonts, parc infantil i aparcament.
Tel. Aj. de Maldà 973 330 045 www.malda.cat
El parc està equipat amb taules i bancs de pedra, focs per  fer-hi brasa, aigua i serveis. També hi ha una pista per realitzar-hi activitats. Hi ha aparcament i àmplies zones per a passejar.
Tel. de l’Ajuntament de Preixana 973 320 404  www.preixana.cat
Santuari ubicat al mirador del Tallat, a 787 m d’altitud. És un recinte tancat preparat amb taules i cadires i lloc per  fer-hi brasa. S’hi pot admirar una magnífica vista de la serra del Tallat.
Per a demanar la clau preguntar a:
Tel. de l’ Ajuntament de Vallbona 973 330 260  www.vallbonadelesmonges.cat
Des del cim de la serra de Sant Eloi, es divisa una magnífica vista de la ciutat. El Parc és obert al públic i és un autèntic museu a l’aire lliure on es pot gaudir de llargs i tranquils passeigs envoltats d’arbres, parc infantil, animals, etc. L’any 1977 l’ermita fou declarada Bé Cultural d’Interès Nacional. Tel. de l’Aj. de Tàrrega 973 311 608 www.tarrega.cat Tel. del Museu de Tàrrega 973 312 960 info@museutarrega.cat, www.amicsarbre.cat
SANT_ELOI (PDF)
Espai a l’aire lliure on se celebren aplecs i festes. Hi ha taules i bancs, una font i un lloc per fer-hi brasa. Tel. de l’Oficina de Turisme de Verdú 973 347 216  www.verdu.cat