L’Urgell ha acollit aquest cap de setmana, 2 i 3 d’octubre, més de 500 persones en el marc de la sisena edició del ‘Benvinguts a Pagès la Festa’, que s’ha celebrat arreu de Catalunya. Una activitat que ha comptat amb una desena d’establiments de la comarca i ha coincidit amb la 31a edició de la Festa de la Verema i del Vi de Verdú i el Festival Tastasons de Preixana.
En concret, 170 persones han participat en la visita guiada al nucli antic de Verdú que ha organitzat l’Oficina de Turisme de la localitat. Així mateix, 120 persones han gaudit de la combinació de música i gastronomia del festival Tastasons de Preixana. Paral·lelament, l’explotació Ametlles Masia Sinyó, ubicada a Tornabous, ha rebut la visita d’una vintena de persones que han conegut de primera mà el procés de producció de les ametlles.
Al llarg de les dues jornades, un total de 210 persones han dormit o han fet parada en algun dels allotjaments i restaurants participants de l’Urgell. En concret, han estat els restaurants Cal Menut de Belianes, La Cava de Tàrrega, Níam Restaurant de Tàrrega i Vallbona Cafè de Vallbona de les Monges; i els allotjaments Ca la Bet de Claravalls, l'Antiga de Tàrrega i El Pati de Cal Espardenyer de Vallbona de les Monges.
Cal recordar que ‘Benvinguts a Pagès La Festa’ té l’objectiu de promoure els establiments participants i mostrar l’oferta d’allotjaments rurals i restaurants per fomentar la cuina i els productes de proximitat.
Una iniciativa amb continuïtat
En conjunt a Catalunya, un total de 32.000 persones han participat en algunes de les activitats programades durant la festa de Benvinguts a Pagès. En aquesta sisena edició – que ha recuperat el format presencial – l’activitat ha reunit 150 explotacions, 200 restaurants i 200 allotjaments i la idea és que tingui continuïtat al llarg del temps per promoure els establiments participants i ensenyar a descobrir denou l’origen i els processos d’elaboració d’allò que mengem.
En concret, 170 persones han participat en la visita guiada al nucli antic de Verdú que ha organitzat l’Oficina de Turisme de la localitat. Així mateix, 120 persones han gaudit de la combinació de música i gastronomia del festival Tastasons de Preixana. Paral·lelament, l’explotació Ametlles Masia Sinyó, ubicada a Tornabous, ha rebut la visita d’una vintena de persones que han conegut de primera mà el procés de producció de les ametlles.
Al llarg de les dues jornades, un total de 210 persones han dormit o han fet parada en algun dels allotjaments i restaurants participants de l’Urgell. En concret, han estat els restaurants Cal Menut de Belianes, La Cava de Tàrrega, Níam Restaurant de Tàrrega i Vallbona Cafè de Vallbona de les Monges; i els allotjaments Ca la Bet de Claravalls, l'Antiga de Tàrrega i El Pati de Cal Espardenyer de Vallbona de les Monges.
Cal recordar que ‘Benvinguts a Pagès La Festa’ té l’objectiu de promoure els establiments participants i mostrar l’oferta d’allotjaments rurals i restaurants per fomentar la cuina i els productes de proximitat.
Una iniciativa amb continuïtat
En conjunt a Catalunya, un total de 32.000 persones han participat en algunes de les activitats programades durant la festa de Benvinguts a Pagès. En aquesta sisena edició – que ha recuperat el format presencial – l’activitat ha reunit 150 explotacions, 200 restaurants i 200 allotjaments i la idea és que tingui continuïtat al llarg del temps per promoure els establiments participants i ensenyar a descobrir denou l’origen i els processos d’elaboració d’allò que mengem.