Avui s’ha presentat el nou catàleg L’Urgell, sabors que inspiren ! , dissenyat per l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de l’Urgell.
Seguint amb la promoció de la Ruta gastronòmica de l’Urgell presentada l’any passat, s’ha continuat amb la difusió dels productes de proximitat, el patrimoni gastronòmic i la cuina de qualitat del territori.
Aquesta publicació posa en valor la gastronomia i els productes urgellencs, elements essencials de gran sabor que cal potenciar: formatges, embotits, torrons, cervesa artesana, sidra, xocolata a la pedra, fruita … Excel·lents restaurants que cuinen plats deliciosos i tradicionals com els caragols a la llaura, la tupina, els peus de porc o la coca de recapte. Un rebost culinari molt preuat i ric que cal difondre i conservar.
L’objectiu d’aquesta iniciativa és descobrir l’Urgell, amb la gastronomia i els productes locals, convidant a gaudir dels sabors i les propostes que la cuina posa al nostre abast, i contribuir a fomentar l’economia circular i sostenible, posant en valor la terra, l’entorn natural i lluitar contra el malbaratament alimentari.
El catàleg conté també, un llistat d’iniciatives de turisme actiu, cites i experiències gastronòmiques que complementen les propostes culinàries de l’Urgell, amb tota la seva explosió de colors i textures.
S’han dissenyat 300 exemplars que es repartiran entre el sector turístic i també, es pot consultar la publicació a la web www.turismeurgell.cat on hi ha el pdf digitalitzat.
L’acte ha comptat amb la participació de restauradors, productors i agents turístics del territori, i amb el suport econòmic de la Diputació de Lleida.
Seguint amb la promoció de la Ruta gastronòmica de l’Urgell presentada l’any passat, s’ha continuat amb la difusió dels productes de proximitat, el patrimoni gastronòmic i la cuina de qualitat del territori.
Aquesta publicació posa en valor la gastronomia i els productes urgellencs, elements essencials de gran sabor que cal potenciar: formatges, embotits, torrons, cervesa artesana, sidra, xocolata a la pedra, fruita … Excel·lents restaurants que cuinen plats deliciosos i tradicionals com els caragols a la llaura, la tupina, els peus de porc o la coca de recapte. Un rebost culinari molt preuat i ric que cal difondre i conservar.
L’objectiu d’aquesta iniciativa és descobrir l’Urgell, amb la gastronomia i els productes locals, convidant a gaudir dels sabors i les propostes que la cuina posa al nostre abast, i contribuir a fomentar l’economia circular i sostenible, posant en valor la terra, l’entorn natural i lluitar contra el malbaratament alimentari.
El catàleg conté també, un llistat d’iniciatives de turisme actiu, cites i experiències gastronòmiques que complementen les propostes culinàries de l’Urgell, amb tota la seva explosió de colors i textures.
S’han dissenyat 300 exemplars que es repartiran entre el sector turístic i també, es pot consultar la publicació a la web www.turismeurgell.cat on hi ha el pdf digitalitzat.
L’acte ha comptat amb la participació de restauradors, productors i agents turístics del territori, i amb el suport econòmic de la Diputació de Lleida.