Temple d’estil gòtic tardà. Va ser construïda a finals del segle XVI, al mateix lloc on hi havia hagut una església romànica, de la qual encara es conserven les imatges de pedra de Sant Pere i Sant Pau ubicades a la façana i de mida gairebé natural. Destaca la portalada  dovellada del segle XIV. El temple és d’una sola nau amb arcades gòtiques i capelles laterals. A l’interior hi ha una imatge de St. Pau de Narbona del s. XIV en pedra policromada, que presideix l’altar major.

És remarcable  el retaule de Sta. Anna, que data del 1524, situat en una de les capelles. Fou restaurat el 1993.

Una altra de les capelles de l’església és dedicada a la Sta. Creu, construïda entre finals del s.XVII (1693) i començaments del s.XVIII (1722), seguint els cànons d’estil renaixentista. És de pedra picada, obra del mestre Pere Arbussó.  En el seu altar es pot veure un retaule d’estil xorigueresc, obra del mestre escultor de Sarral, Isidre Espinalt, que el va acabar l’any  1722. Fou destruït durant la Guerra Civil i restaurat posteriorment per l’escultor lleidatà Gabriel Casanovas. En la restauració es van utilitzar alguns elements salvats del retaule original, com les dues escultures dels dos sants col·locats als costats de la relíquia de la Santa Creu, anomenada també  les Santes Virtuts.

Al segle XIV s’enriquí l’església amb un magnífic retaule de pedra dedicat a la Mare de Déu, que ara es troba en un museu de Boston als Estats Units.

L’any 2015 fou declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) dins el conjunt artístic.

 
Església Parroquial d'Anglesola