https://cdnebasnet.com/data/cache/opt_jpg/cms/turismeurgell/uploads/images/Pobles/El-Talladell-1548680819-1400x1400.jpg

Habitants: 47

El poble està situat a 397 m d’altitud i està emplaçat al vessant sud-oest del turó del Molí de Vent (422 m) on antigament hi hagué un antic molí medieval.
 
 

INTRODUCCIÓ

La Figuerosa és agregat a Tàrrega des de 1969. L’agricultura es dedica a conrear cereals, ametllers i oliveres. La població s’anà constituint a redós de l’antic castell i es creu que estava emmurallat  tal com ho mostren alguns dels carrers de la població.
 
Les primeres notícies històriques de la Figuerosa són de la conquesta d’Ermengol IV, el qual donà el lloc a Arnau Traver el 1075. L’any 1105 Mir Arnau i la seva muller Sança en feren donació a l’església de Santa Maria de Solsona.

LLOCS D'INTERÈS

L’edifici d’estil neoclàssic data del segle XIX. Té una planta basilical i absis poligonal. La façana destaca per la seva gran portalada on hi ha dues pilastres que suporten un frontó triangular. El campanar està situat a la part esquerra de l’església i té una única campana.
Situada a l’entrada del poble l’edifici medieval del segle XIV destaca per la seva senzillesa. L’edifici és d’una sola nau, amb una petita capella lateral i un absis poligonal. Cal destacar l’escut que hi ha a la llinda de la porta. El campanar d’un sol arc està situat a la part superior.
L’edifici d’estil romànic de transició al gòtic fou construït al s.XI, avui només en queden les parets, els contraforts  i algun finestral dovellat. Antigament hi havia un campanar d’espadanya, però avui en dia ja està desaparegut.COM REBRE INFORMACIÓ:

Ajuntament de Tàrrega
Plaça Major, 1 –  25300 Tàrrega – Tel. 973 311 608
ajuntament@tarrega.cat, www.tarrega.cat