ROCALLAURA, UN PARADÍS D’AIGUA DINS EL TERRITORI CISTER
Situat en plena naturalesa i rodejat d’un entorn natural i paisatgístic que no té preu. Revoltat de muntanyes i natura s’hi pot trobar la calma i la pau que hom busca per renovar energies i desconnectar de l’estrès de la vida diària. És el punt de partida ideal per descobrir tots els atractius turístics que ofereix el territori Cister: el monestir de Vallbona de les Monges ( a 7 km), el Santuari del Tallat ( a 4 km), el Monestir de Poblet, les Coves de l’Espluga de Francolí…

Sense oblidar les festes i fires que es poden visitar: la Festa de l’Oli de Belianes, el Pessebre vivent de Rocafort de Vallbona, la Setmana Medieval de Montblanc, la Festa del Carquinyoli de l’Espluga…

I per als amants del senderisme i les rutes amb BTT, es pot gaudir dels senders de Petit Recorregut com el de la Serra del Tallat, o de la L2, línia de defensa republicana de la Guerra Civil, per descobrir trinxeres i observatoris d’artilleria disseminats pel terme, així com del sender de gran recorregut GR 175 La Ruta del Cister que recorre els monestirs de Vallbona, Poblet i Santes Creus, i passa molt a prop de Rocallaura.

Un munt de propostes i activitats per combinar la descoberta de la cultura, la tradició i el paisatge de La Ruta del Cister, amb el relax i la tranquil·litat que t’ofereixen al Balneari de Rocallaura. Aquest establiment combina les comoditats d’un hotel de quatre estrelles amb la calma d’un balneari que té una història de més de 100 anys.

Tot va començar l’any 1909, quan l’Aigua de Rocallaura va ser declarada d’utilitat pública. Així va néixer el balneari, que va cridar l’atenció de les famílies benestants de l’època que arribaven a Rocallaura per les qualitats curatives i termals de l’aigua. L’any 1917 es va construir l’hotel, que després de diverses remodelacions actualment disposa de 82 habitacions, entre les quals hi ha 9 Junior Suites o 6 Suites. El 29 de maig de 2005 obria el nou Hotel Balneari de Rocallaura. Desde l´any 2018 Oca Rocallaura Spa****.

LLOCS D'INTERÈS

L’hotel està format per dos espais diferenciats: d’una banda l’allotjament i per altra, les instal·lacions termals de 2.000 m2.

Les habitacions són còmodes i confortables i tenen aire condicionat, despertador, telèfon al bany, WIFI, caixa forta, minibar, assecador…

L’espai també disposa de sales de reunions per a empreses o celebració de convencions i banquets, cafeteria, centre estètic…
També hi ha servei de bugaderia i planxa, restaurant, quiosc, aparcament, ascensor panoràmic, restaurant gastronòmic…
El Balneari de Rocallaura disposa d’un restaurant especialitzat en cuina tradicional que empra productes frescos i de temporada. Es preparen plats especials per a totes les dietes i necessitats dels hostes i també es cuinen plats típics de la zona com els caragols o el bacallà.
Els usuaris hi poden trobar una gran varietat de massatges i tractaments termals. També hi ha un circuit termal de piscines actives amb sauna, jacuzzi i dutxes de contrast.
Destaquen les aigües que provenen del propi brollador d’aigua. També es poden fer dietes equilibrades i especialitzades, així com utilitzar l’Aigua de Rocallaura per als tractaments.
El brollador de l’Aigua de Rocallaura es troba a 100 metres de l’hotel balneari. L’Aigua de Rocallaura fa anys que és coneguda perquè ajuda a eliminar les pedres del ronyó i de les vies urinàries. També és beneficiosa per a la psoriasi i l’artritis.

És una aigua rica amb estronci i liti que la fa única en el món.
Oca Rocallaura Spa ****
C. Afores S/N - Rocallaura
Tel. 973330632
E-mail: reservas.rocallaura@ocahotels.es
Web: www.ocahotels.com