1. NOM DEL SENDER O RUTA
“Entre el Barranc de la Figuerosa i els Plans de Conill” Font: Patrimoni natural de Tàrrega, col·lecció Natan estudis, edita Ajuntament de Tàrrega
 
2. DISTÀNCIA
10,345 km

 
 

BREU DESCRIPCIÓ

Itinerari circular amb sortida i arribada a Altet que passa per Conill i pel poble de Claravalls. Juntament amb l’itinerari dels Secans de la Figuerosa i Riudovelles, conforma el sender de petit recorregut PR-C 69, els Plans de Conill. El primer tram de l’itinerari ressegueix el barranc de la Figuerosa. La resta del recorregut passa dins de l’espai de la Xarxa Natura 2000 Plans de Sió, que travessa els Plans de Conill.
 
Km 0 Iniciem l’itinerari a Altet. Sortim del nucli pel carrer de Baix en direcció nord-est. En aquest primer tram l’itinerari no segueix el PR-C 69. Alternativament també es pot fer per aquest sender de petit recorregut que segueix al sud del reguer d’Altet.

0,780 Bifurcació. Prenem el camí de la dreta en direcció sud-est.

1,455 Bifurcació. Passat el reguer d’Altet agafem el camí de l’esquerra, que segueix en paral·lel al reguer.

2,315 Bifurcació. Continuem recte deixant un camí a l’esquerra.

2,605 Cruïlla. Seguim recte en direcció al cementiri de la Figuerosa. Aquesta cruïlla està senyalitzada d’acord amb el PR-C 69, el qual indica les direccions cap a Altet i la Figuerosa.

2,935 Cruïlla. Seguim recte. 3,145 Bifurcació del cementiri de la Figuerosa. Agafem el camí de l’esquerra.

3,765 Bifurcació. Anem a l’esquerra en direcció a Conill. Trobem un pal indicador del PR-C 69.

5,155 Cruïlla al nord de Conill. Trobem un pal indicador del PR-C 69. Des d’aquest punt podem visitar el nucli deshabitat de Conill (al sud) i els salats de Conill (al nord, fora del terme municipal). Posteriorment seguirem l’itinerari en direcció a Claravalls.

6,355 Bifurcació. Agafem el camí de la dreta en direcció oest.

7,075 Bifurcació. Seguim recte.

7,415 Cruïlla a l’ inici de l’asfalt. Seguim per la carretera de l’esquerra que, un cop arribem al nucli de Claravalls, es converteix en el carrer del Raval de la Ribera.

7,790 Cantonada entre el carrer del Raval de la Ribera i el carrer del Pou. Girarem a l’esquerra del carrer del Pou.

7,855 Final del carrer del Pou. Seguim a l’esquerra fins a trobar el camí d’Altet que segueix en direcció sud-est. A partir d’aquest punt el traçat de l’itinerari coincideix amb el PR-C 69 i el GR- 3.

8,255 Bifurcació. Es deixa la pista que puja fortament i anem a l’esquerra per l’antic camí d’Altet, vorejant una fondalada. Trobem un pal indicador del PR-C 69.

9,595 Hípica. Seguirem recte pel mateix camí.

10,345 Arribem a Altet pel carrer de Dalt, on finalitza l’itinerari.
 
Altet: Església de Sant Pere, restes medievals del castell de l’Ofegat.

Solana del camí de la Figuerosa a Altet: sector amb retalls de vegetació natural situada als espais més accidentals i formada per llistonars, timonedes i carrascars.

Reguer d’Altet o Barranc de la Figuerosa: és el tram alt del reguer d’Altet, forma un fons de vall mal drenat que en els anys més plujosos es manté inundat fins i tot durant l’estiu.

Plans de Conill: plana cerealista amb petits conreus d’ametllers i erms intercalats.

Conill: nucli deshabitat.

Els Clots Claravalls: Església de Sant Salvador, capella de la M. de Déu dels Arcs, creu de terme i castell.

La Coma: fondalada àmplia amb carrascars i petits herbassars, idoni per a l’observació d’ocells forestals i de rapinyaires. Embassament de Capçalera: bassa de reg artificial de grans dimensions construïda per la Comunitat de Regants de l’Alt Urgell.