1. NOM DEL SENDER O RUTA
Els tossals del nord de la ciutat i el Reguer d’Altet” Font: “Patrimoni natural de Tàrrega”, col·lecció Natan estudis, edita Ajuntament de Tàrrega.
 
2. DISTÀNCIA
9,545 km
 
 

BREU DESCRIPCIÓ

Itinerari circular amb inici i fi a la ciutat de Tàrrega, que passa pel reguer d’Altet. Uneix els principals tossals pròxims a la ciutat, com el tossal de Morlans i el tossal del Mor. El primer tram de l’itinerari, entre Tàrrega i Altet, segueix el traçat del GR-3. Una part del traçat passa per l’espai de la Xarxa Natura 2000 Plans de Sió.
 
Km 0 Iniciem l’itinerari al final del carrer del Amics de l’Arbre, al sud-oest del tossal de Sant Eloi. Seguim la pista en direcció nord-oest i deixem a l’esquerra les pinedes del parc de Sant Eloi.

0,635 Bifurcació al petit coll que separa el tossal de Sant Eloi del tossal de Morlans. Seguim recte continuant per la pista principal.

0,915 Autovia A-2. Creuem l’autovia pel pont elevat i continuem pel mateix camí.

1,105 Bifurcació situada a tocar del tossal del Mor. Continuem a la dreta seguint la pista principal.

1,255 Bifurcació passat el tossal del Mor. Girem a l’esquerra seguint el camí principal.

1,565 Bifurcacions. Seguint per la pista principal superem dues bifurcacions amb camins secundaris.

1.985 Bifurcació situada prop d’uns costers amb ametllers i oliveres. Seguim recte pel mateix camí. En aquest punt s’observen unes interessants vistes de la plana cerealista.

2,295 Petit aqüeducte de reg. Continuem camí avall deixant l’aqüeducte a la dreta.

2,555 Cruïlla. Prenem el camí de la dreta en direcció nord-est. 3,000 Cruïlla de Mas Colom. Seguim recte.

3,410 Bifurcació. Seguim en la mateixa direcció. A partir d’aquest punt s’observa el canyissar del reguer d’Altet a la nostra esquerra.

3,795 Carretera C-14. Creuem la carretera seguint el mateix camí en direcció a Altet. En aquesta cruïlla hi ha un pal indicador del GR-3.

4,490 Bifurcacions de l’Hostal del Bosc. Entorn d’aquest casalot, que servia d’hostal per als traginers que feien el Camí Ral entre Tàrrega i Cervera, trobarem tres bifurcacions. En la primera girem a l’esquerra, en la segona seguim recte i en la tercera, passat l’Hostal del Bosc, girem a la dreta en direcció nord-est.

4,860 Tamariu d’Altet. Seguim el camí deixant a l’esquerra una granja i els horts del reguer d’Altet.

5,400 Cruïlla d’Altet on coincideixen els sender GR-3 i PR-C 69. Girem a la dreta i abandonem el GR-3 que continua cap a Altet. En aquesta cruïlla hi ha un pal indicador del PR-C 69 que senyalitza les direccions d’Altet i la Figuerosa.

6,025 Bifurcació. Continuem recte. 6,195 Creuem el Canalet.

6,535 Carretera L-310. Creuem la carretera seguint pel mateix camí. Passats 60 m es gira a la dreta en direcció sud.

7,090 Via del ferrocarril Barcelona-Lleida. Atenció: creuarem la via en un pas a nivell sense barrera. Continuem per una pista asfaltada.

7,300 Bifurcació entre la planta de compostatge i l’abocador. Seguirem recte per la mateixa pista asfaltada i creuarem els Plans de l’Ofegat.

8,560 Bifurcació. Deixem la pista asfaltada, que gira cap a l’esquerra, per tal de seguir per un camí de terra en direcció a l’autovia A-2.

8,710 Autovia A-2. Creuem l’autovia pel pont i continuem per la mateixa pista.

9,240 Arribem a Tàrrega a través del polígon industrial de Llevant (carrer de Llevant). Continuem per aquest carrer.

9,545 L’itinerari acaba a la rotonda dels Comtes de Barcelona, al costat del cementiri.
Tàrrega

Tossal de Morlans

Tossal del Mor

Canyissar del reguer d’Altet:
és el canyissar més extens del terme.

Tamariu d’Altet: tamariu de mides excepcionals, que arriba als 8 m d’alçada. Presenta dos troncs principals disposats en forma de V.

Altet: Església de Sant Pere, restes medievals del Castell de l’Ofegat.

Les Obagues Tossal de l’Ofegat: tossal de base circular que limita amb la planta de compostatge de l’Urgell i l’abocador. Com a punt històric cal destacar les restes d’origen medieval del castell de l’Ofegat així com les runes de la Masia del Tano situades a peu del tossal.