Agramunt - Les Puelles - Montclar d’Urgell - Donzell d’Urgell - Puigverd d’Agramunt - Castellnou d’Ossó
Montfalcó d’Ossó - Ossó de Sió - Bellver d’Ossó
 


El riu Sió entra a la comarca de l’Urgell per Bellver d’Ossó i segueix per Ossó de Sió, Castellnou d’Ossó, Puigverd d’Agramunt i Agramunt. Terra de torronaires i xocolaters, aquesta zona de l’Urgell, amb Agramunt com a municipi principal, és la capital de la IGP Torró d’Agramunt.

Agramunt permet fer una descoberta completa d’aquest dolç local tan tradicional i reconegut, tant en les versions més tradicionals com amb els torrons d’autor, que aposten per la creativitat i la innovació. Al Museu del Torró i la Xocolata, es pot conèixer la història d’aquest producte originari de la rebosteria àrab i el perquè de la tradició torronaire i xocolatera de la població. Alguns dels restaurants de la zona també ofereixen plats que inclouen el torró entre els ingredients, tant en propostes dolces com salades, com, per exemple, uns filets de llenguado amb torró d’Agramunt.

La xocolata a la pedra és un altre producte gastronòmic que cal tenir en compte. Es tracta d’un tipus de xocolata de textura granulosa i consistent, elaborada a base de cacau, sucre, farina d’arròs i essències de canyella o de vainilla, que podem trobar, entre altres establiments, a La Casa de la Xocolata d’Agramunt, un espai ideal per a gormands, ja que és la xocolateria més antiga d’Europa. La ruta per Agramunt es pot complementar amb una visita a l’església romànica de Santa Maria i a l’Espai Guinovart.


Continuant amb la temàtica gastronòmica, es pot anar fins a l’antic molí fariner de Castellnou d’Ossó (el Molí del Marquès), inclòs en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya o fins la torre romana que es pot visitar. I, com a bona zona de castells que és, hi ha la possibilitat de reviure l’encant medieval en alguns dels carrers, els castells i les torres de defensa que hi ha disseminats pels pobles de l’entorn.
 

RESTAURANTS

PRODUCTORS

ESPAIS I MUSEUS VISITABLES