L’any 2025 Catalunya és la Regió Mundial de la Gastronomia i es converteix, d’aquesta manera, en la primera regió europea que rep aquesta distinció. El reconeixement confirma la consolidació d’un model turístic innovador i regeneratiu on la revolució gastronòmica de Catalunya va molt més enllà del restaurant i obre les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular.
L’Àrea de turisme del Consell Comarcal de l’Urgell s’ha adherit a aquesta iniciativa, organitzant diferents activitats per promoure la pedra seca i la Ruta Gastronòmica de l’Urgell, dins el projecte L’Urgell, 12 mesos, 12 paisatges.
Durant l’any, s’organitzaran diferents accions promocionals per mostrar la gastronomia, els productes de qualitat i els paisatges rurals.
Durant el mes de gener, 15 restaurants que formen part de la Ruta Gastronòmica de l’Urgell s’uneixen per mostrar receptes i plats exquisits elaborats amb ametlla. Ofereixen plats tant tradicionals com el pollastre de corral amb salsa d’ametlles o el fricandó de vedella, fins als plats més sofisticats com
l’ amanida de carxofes amb romesco d’ametlla, o un postre ben refrescant com és el gelat de torró amb ametlla i ratafia.
L’ametlla, és un dels fruits secs més nutritius amb un sabor delicat i dolç i conté infinitat de propietats beneficioses per al nostre organisme. A més a mes, la flor de l’ametller que floreix, entre febrer i març ofereix un bonic espectacle cromàtic, ple de llum i colors que regala els sentits.
Per a més informació, a la web www.turismeurgell.cat
L’objectiu d’aquesta acció és mostrar els productes de proximitat, la varietat culinària i emfatitzar un fruit sec molt nostre, com és l’ametlla, que forma part de la cuina tradicional i moderna, com a ingredient important.
Aquesta activitat de turisme sostenible i responsable, cerca fugir de les grans afluències de públic, apostant per un turisme compromès, amb visites guiades limitades per l’espai i l’entorn natural, i sempre conservant i cuidant els camps, des del respecte per la natura i el paisatge.
Aquesta acció compta amb el suport del Consell Comarcal de l’Urgell, el Patronat de Turisme Ara Lleida i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
L’Àrea de turisme del Consell Comarcal de l’Urgell s’ha adherit a aquesta iniciativa, organitzant diferents activitats per promoure la pedra seca i la Ruta Gastronòmica de l’Urgell, dins el projecte L’Urgell, 12 mesos, 12 paisatges.
Durant l’any, s’organitzaran diferents accions promocionals per mostrar la gastronomia, els productes de qualitat i els paisatges rurals.
Durant el mes de gener, 15 restaurants que formen part de la Ruta Gastronòmica de l’Urgell s’uneixen per mostrar receptes i plats exquisits elaborats amb ametlla. Ofereixen plats tant tradicionals com el pollastre de corral amb salsa d’ametlles o el fricandó de vedella, fins als plats més sofisticats com
l’ amanida de carxofes amb romesco d’ametlla, o un postre ben refrescant com és el gelat de torró amb ametlla i ratafia.
L’ametlla, és un dels fruits secs més nutritius amb un sabor delicat i dolç i conté infinitat de propietats beneficioses per al nostre organisme. A més a mes, la flor de l’ametller que floreix, entre febrer i març ofereix un bonic espectacle cromàtic, ple de llum i colors que regala els sentits.
Per a més informació, a la web www.turismeurgell.cat
L’objectiu d’aquesta acció és mostrar els productes de proximitat, la varietat culinària i emfatitzar un fruit sec molt nostre, com és l’ametlla, que forma part de la cuina tradicional i moderna, com a ingredient important.
Aquesta activitat de turisme sostenible i responsable, cerca fugir de les grans afluències de públic, apostant per un turisme compromès, amb visites guiades limitades per l’espai i l’entorn natural, i sempre conservant i cuidant els camps, des del respecte per la natura i el paisatge.
Aquesta acció compta amb el suport del Consell Comarcal de l’Urgell, el Patronat de Turisme Ara Lleida i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.