L’any 2025 Catalunya és la Regió Mundial de la Gastronomia i es converteix, d’aquesta manera, en la primera regió europea que rep aquesta distinció. El reconeixement confirma la consolidació d’un model turístic innovador i regeneratiu on la revolució gastronòmica de Catalunya va molt més enllà del restaurant i obre les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular.
L’Àrea de turisme del Consell Comarcal de l’Urgell s’ha adherit a aquesta iniciativa, organitzant diferents activitats per promoure la pedra seca i la Ruta Gastronòmica de l’Urgell, dins el projecte L’Urgell, 12 mesos, 12 paisatges.
Durant l’any, s’organitzaran diferents accions promocionals per mostrar la gastronomia, els productes de qualitat i els paisatges rurals.
El diumenge 19 de gener, Caminada per la pedra seca del Riu Ondara, a càrrec d'Eli Rius. Començarà a les 9.30 h , amb una durada de dues hores, i recorrerà la llera del riu Ondara, la via verda del Talladell i les peixeres. Per a més informació, a la web www.turismeurgell.cat
El dissabte 25 de gener, Caminada per la pedra seca del Riu Corb, a càrrec de Pilar López. Començarà a les 9.30 h, amb una durada de tres hores, i recorrerà les peixeres, conreus de secà, antics molins i cabanes de volta. Per a més informació, a la web www.turismeurgell.cat
L’objectiu d’aquestes accions és posar en valor l’entorn natural i rural de la comarca i exposar al públic, la riquesa patrimonial de la pedra seca, amb cabanes de volta, peixeres, molins fariners i marges de pedra que formen part del paisatge de l’entorn i que cal cuidar i conèixer.
Aquesta activitat de turisme sostenible i responsable, cerca fugir de les grans afluències de públic, apostant per un turisme compromès, amb visites guiades limitades per l’espai i l’entorn natural, i sempre conservant i cuidant els camps, des del respecte per la natura i el paisatge.
Aquesta acció compta amb el suport del Consell Comarcal de l’Urgell, el Patronat de Turisme Ara Lleida i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
L’Àrea de turisme del Consell Comarcal de l’Urgell s’ha adherit a aquesta iniciativa, organitzant diferents activitats per promoure la pedra seca i la Ruta Gastronòmica de l’Urgell, dins el projecte L’Urgell, 12 mesos, 12 paisatges.
Durant l’any, s’organitzaran diferents accions promocionals per mostrar la gastronomia, els productes de qualitat i els paisatges rurals.
El diumenge 19 de gener, Caminada per la pedra seca del Riu Ondara, a càrrec d'Eli Rius. Començarà a les 9.30 h , amb una durada de dues hores, i recorrerà la llera del riu Ondara, la via verda del Talladell i les peixeres. Per a més informació, a la web www.turismeurgell.cat
El dissabte 25 de gener, Caminada per la pedra seca del Riu Corb, a càrrec de Pilar López. Començarà a les 9.30 h, amb una durada de tres hores, i recorrerà les peixeres, conreus de secà, antics molins i cabanes de volta. Per a més informació, a la web www.turismeurgell.cat
L’objectiu d’aquestes accions és posar en valor l’entorn natural i rural de la comarca i exposar al públic, la riquesa patrimonial de la pedra seca, amb cabanes de volta, peixeres, molins fariners i marges de pedra que formen part del paisatge de l’entorn i que cal cuidar i conèixer.
Aquesta activitat de turisme sostenible i responsable, cerca fugir de les grans afluències de públic, apostant per un turisme compromès, amb visites guiades limitades per l’espai i l’entorn natural, i sempre conservant i cuidant els camps, des del respecte per la natura i el paisatge.
Aquesta acció compta amb el suport del Consell Comarcal de l’Urgell, el Patronat de Turisme Ara Lleida i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.