L’Àrea de turisme del Consell Comarcal de l’Urgell organitza L’Urgell, terra d'oliveres, el diumenge 23 de novembre al terme de Sant Martí de Riucorb. Una activitat guiada per descobrir els paisatges d’oliveres i conèixer el procès des de que surt la flor, creix l’oliva, es cull i es converteix en un deliciós oli d’oliva.
Una experiència immersiva on un guia explicarà els secrets d'aquests arbres, que han donat vida a generacions de treballadors de la terra, connectant amb un passat arrelat en la tradició. Reviure el gest ancestral de collir el fruit que nodreix aquestes terres. Un retrobament amb la senzillesa del treball manual i la bellesa d’allò autèntic.
Després hi haurà espectacle teatral al camp amb Cruma Taller i tast d'oli, pa i xocolata amb Mònica Prats. A continuació, visita de la Cooperativa agrària del Camp de Sant Martí de Maldà per veure de primera mà, el procès de l'oli d'oliva.
L’objectiu d’aquesta acció és posar en valor l’entorn natural i rural de la comarca i mostrar al públic el procès que fa l'oliva per esdevenir un bon oli d'oliva. Conèixer la feina dels pagesos i pageses de l’Urgell, difondre els productes locals de proximitat, la gastronomia, la Ruta Gastronòmica de l'Urgell, tot revaloritzant el paisatge com un atractiu turístic del qual es pot gaudir. Aquesta activitat de turisme sostenible i responsable, cerca fugir de les grans afluències de públic, apostant per un turisme compromès, amb aforament limitat, i sempre conservant i cuidant els camps, des del respecte per la natura.
Les places són limitades, prèvia inscripció a la web www.turismeurgell.cat, fins el 20 de novembre.
Aquesta acció compta amb el suport del Consell Comarcal de l’Urgell, la Diputació de Lleida i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Ara Lleida.
Una experiència immersiva on un guia explicarà els secrets d'aquests arbres, que han donat vida a generacions de treballadors de la terra, connectant amb un passat arrelat en la tradició. Reviure el gest ancestral de collir el fruit que nodreix aquestes terres. Un retrobament amb la senzillesa del treball manual i la bellesa d’allò autèntic.
Després hi haurà espectacle teatral al camp amb Cruma Taller i tast d'oli, pa i xocolata amb Mònica Prats. A continuació, visita de la Cooperativa agrària del Camp de Sant Martí de Maldà per veure de primera mà, el procès de l'oli d'oliva.
L’objectiu d’aquesta acció és posar en valor l’entorn natural i rural de la comarca i mostrar al públic el procès que fa l'oliva per esdevenir un bon oli d'oliva. Conèixer la feina dels pagesos i pageses de l’Urgell, difondre els productes locals de proximitat, la gastronomia, la Ruta Gastronòmica de l'Urgell, tot revaloritzant el paisatge com un atractiu turístic del qual es pot gaudir. Aquesta activitat de turisme sostenible i responsable, cerca fugir de les grans afluències de públic, apostant per un turisme compromès, amb aforament limitat, i sempre conservant i cuidant els camps, des del respecte per la natura.
Les places són limitades, prèvia inscripció a la web www.turismeurgell.cat, fins el 20 de novembre.
Aquesta acció compta amb el suport del Consell Comarcal de l’Urgell, la Diputació de Lleida i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Ara Lleida.