El 33è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet que convoca el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, ha atorgat avui 28 d'abril dos premis a reportatges sobre la Comarca de l'Urgell.
Un és el guardó de Premsa escrita d’informació general, elegit també Premi al millor treball entre tots els guardonats en aquesta edició (dotat amb 10.000 €), ha estat per a l’article "Por las riberas del Segre. Brindis en la colina del vino", de Carlos Pascual, publicat al diari El País el 23 d’octubre de 2021. El periodista ens proposa un viatge turístic per conèixer el patrimoni paisatgístic, monumental, enològic i gastronòmic de la Vall del Corb, que inclou jaciments arqueològics,castells i monestirs, cellers de vi i productes tan emblemàtics con l’oli, entre altres atractius.
I l'altre guardó de Premsa internacional (atorgat al millor treball publicat o emès a l’estranger i dotat amb 5.000 €) ha estat per a l’espai televisiu "Food Safari Catalunha chapter 1", presentat pel xef Paulo Coelho Machado Neto i emès el 28 de setembre del 2022 per les cadenes Globo TV Streaming Globoplay i Globo TV Cable Globosat. Es tracta d’un “safari” gastronòmic pel Pirineu i la plana de de Lleida, en el qual es posen en valor aliments com els formatges i els torrons artesanals de la Ribera del Sió d'Agramunt, els productes de l’horta, i l’oli d’oliva, entre altres. El jurat ha destacat que el programa té un milió i mig de seguidors.
Aquests guardons són un element clau per promocionar, difondre i aportar prestigi i reconeixement al patrimoni natural, paisatgístic, cultural, històric i gastronòmic de la comarca de l'Urgell. Es tracta d'un reconeixement periodístic de primer nivell i d’abast internacional que contribueix a impulsar el turisme com un dels motors econòmics més importants i amb major potencial de la zona.
Un és el guardó de Premsa escrita d’informació general, elegit també Premi al millor treball entre tots els guardonats en aquesta edició (dotat amb 10.000 €), ha estat per a l’article "Por las riberas del Segre. Brindis en la colina del vino", de Carlos Pascual, publicat al diari El País el 23 d’octubre de 2021. El periodista ens proposa un viatge turístic per conèixer el patrimoni paisatgístic, monumental, enològic i gastronòmic de la Vall del Corb, que inclou jaciments arqueològics,castells i monestirs, cellers de vi i productes tan emblemàtics con l’oli, entre altres atractius.
I l'altre guardó de Premsa internacional (atorgat al millor treball publicat o emès a l’estranger i dotat amb 5.000 €) ha estat per a l’espai televisiu "Food Safari Catalunha chapter 1", presentat pel xef Paulo Coelho Machado Neto i emès el 28 de setembre del 2022 per les cadenes Globo TV Streaming Globoplay i Globo TV Cable Globosat. Es tracta d’un “safari” gastronòmic pel Pirineu i la plana de de Lleida, en el qual es posen en valor aliments com els formatges i els torrons artesanals de la Ribera del Sió d'Agramunt, els productes de l’horta, i l’oli d’oliva, entre altres. El jurat ha destacat que el programa té un milió i mig de seguidors.
Aquests guardons són un element clau per promocionar, difondre i aportar prestigi i reconeixement al patrimoni natural, paisatgístic, cultural, històric i gastronòmic de la comarca de l'Urgell. Es tracta d'un reconeixement periodístic de primer nivell i d’abast internacional que contribueix a impulsar el turisme com un dels motors econòmics més importants i amb major potencial de la zona.