Per Restaurant El Gat (Tàrrega)





La moda dels 'pokes' ha arribat també a les Terres de Ponent amb un estil propi del territori i amb ingredients de proximitat. La necessitat de crear una oferta de menjar per emportar ('take away') diferent i atractiva va portar el restaurant El Gat de Tàrrega a crear una línia de 'poke bowls', un plat únic basat en diferents productes que conté carbohidrats, proteïnes i vitamines minerals. Un plat complet i saludable.  

PREPARACIÓ:

1. Per al pollastre al curri: barregeu-ho tot i deixeu-ho marinar 2 h. Poseu una paella a foc lent i coeu-hi el pollastre. Quan sigui cuit de dins, apugeu el foc perquè quedi una mica torradet per fora, però evitant que quedi sec.

2. Per als espinacs saltats: poseu un raig d’oli en una paella i salteu-hi l’all. Abans que agafi color, afegiu-hi els espinacs i barregeu-ho, vigilant que no es cremi l’all. Salpebreu-ho i salteu-ho 10 min. Reserveu-ho fora del foc.

3. Per a l’hummus: en un robot de cuina o una batedora, poseu tots els ingredients fins que quedi una pasta molt fina.

4. Per a l’arròs: en una olla petita amb un raig d’oli i sal, poseu a escalfar l’aigua; quan comenci a bullir, afegiu-hi l’arròs i deixeu-lo coure 20 min. Tapeu-lo i deixeu-lo reposar 5 min. Escorreu-lo i reserveu-lo.

5. Per a l’emplatat: en un bol, poseu en un costat l’enciam sencer i afegiu-hi l’arròs, que acabi de cobrir tota la base del plat. A l’altra banda de l’enciam, poseu-hi els espinacs saltats i, al mig, el pit de pollastre al curri, tallat a tires, l’hummus de cigrons i l’alvocat, tallat a la juliana (afegiu-li un raig de llimona perquè no s’oxidi), i, per sobre, llavors de sèsam.

6. El plat se serveix fred, tot i que si es vol es pot escalfar una mica el pollastre, l’arròs i els espinacs, abans d’emplatar-ho, i oferir-lo una mica calent.

7. Per acompanyar el poke hi podeu afegir diferents salses, com ara de soja, o, simplement, un rajolí d’oli i sal.