Espatlla de cabrit
Restaurant Hostal del Carme (Vilagrassa)
PREPARACIÓ:
1. Escalfeu el forn només a la part de baix, a 150 °C. Si teniu forn de vapor, meitat aigua-meitat calor. Si no en teniu, a la part de baix del forn, poseu una safata apta per a forn plena d’aigua, perquè desprengui vapor.2. Poseu les espatlles en una safata per anar al forn, salpebreu-les i unteu-les amb oli.
3. Peleu la ceba i talleu-la a la juliana. Poseu-la a la safata.
4. Renteu els tomàquets, talleu-los per la meitat i poseu-los amb les espatlles. Afegiu-hi un bon raig d’oli i poseu la safata al forn, situada al mig.
5. Quan hagi passat 1 h, afegiu-hi el got de conyac i, quan l’alcohol quasi s’hagi evaporat, afegiu-hi el got de brou.
6. Peleu les patates, talleu-les a grills, és a dir, per la meitat, i després de la meitat feu-ne tres talls.
7. En una paella, poseu un bon raig d’oli i, quan estigui calent, tireu-hi les patates i marqueu-les una miqueta; han de quedar dauradetes i no cal que estiguin fetes, perquè s’acabaran de fer al forn.
8. Escorreu-les en un plat amb paper de cuina, saleu-les i poseu-les a la safata que teniu al forn, amb les espatlles. De tant en tant, regueu les espatlles amb el suquet que desprenguin.
9. Quan hagin passat unes 3 h, les espatlles ja estaran a punt. Si veieu que els falta color, poseu la modalitat del forn a dalt i a baix uns minuts, fins que agafin color.