Per Restaurant Blanc i Negre (Agramunt)




 

PREPARACIÓ:

1. En una paella, fregiu els llenguados salpebrats. Filetegeu-los en quatre meitats i reserveu-les.

2. En una cassola mitjana, desfeu la mantega i aneu afegint-hi la farina a poc a poc, perquè es lligui sense cremar-se, i afegiu-hi el fumet mentre ho aneu remenant per lligar-ho tot, fins a aconseguir una velouté de peix.

3. A poc a poc, afegiu-hi la pasta de torró, a foc baix, i lligueu-ho. Reserveu-ho.

4. Amb el morter, trenqueu-piqueu un torronet i mig d’Agramunt i afegiu-lo a la velouté de peix. Lligueu-ho.

5. Per a l’emplatat: poseu els filets de llenguado en un plat blanc, respectant la forma del peix. Poseu-hi la salsa velouté de peix per sobre, que cobreixi els filets. Si us agrada un toc cruixent, piqueu l’altra part de torró i afegiu-hi els trossos per sobre. Acabeu-ho amb el pa d’àngel pels voltants.