Pera DOP Lleida al vi, amb mascarpone, canyella, taronja i reducció del seu suc
Restaurant Artapa (Tàrrega)
PREPARACIÓ:
1. Netegeu les peres i peleu-les.2. En un cassó, poseu el vi, el sucre, la canyella, l’anís estrellat, els twists de llimona i taronja i les peres. Coeu-ho a foc fort fins que arrenqui el bull i abaixeu el foc a la meitat, per tal de mantenir-ho sense que bulli, 45 min.
3. Punxeu les peres amb un escuradents per saber si estan cuites.
4. Reserveu les peres, coleu-ne el suc i torneu-lo a posar al foc, per tal de reduir-lo a la meitat, amb consistència de xarop; el fareu servir per salsejar.
5. Emplateu-ho posant una base de crumble de galeta al fons i una mica de mascarpone per posar la pera dreta. Salseu-ho amb la reducció de vi i acabeu-ho amb fruites vermelles i grills de taronja.