Rigatoni de rostit de pollastre i crema de ceps
Restaurant Centro (Maldà)
PREPARACIÓ:
1. Per als rigatoni: bulliu la pasta grenyal i reserveu-la.2. Per a la crema de ceps: en una cassola baixa, coeu la ceba tallada a dauets amb una mica de mantega. Quan estigui caramel·litzada, afegiu-hi els ceps trossejats. Deixeu-ho coure a foc lent 3 min. Afegiu-hi l’all picat i la branca de timó. Quan l’all estigui ros, afegiu-hi la nata i coeu-ho a foc lent 10 min.
3. Per al pollastre rostit: en una cassola amb oli calent, daureu el pollastre amb pell. Retireu el pollastre i, a la mateixa cassola, afegiu-hi els tomàquets tallats, l’all, el llorer i la ceba trossejada. Coeu-ho uns instants. Poseu-hi el pollastre a sobre, amb el got de vi, i deixeu que s’evapori l’alcohol. Afegiu-hi la resta d’ingredients amb l’aigua, tapeu-ho i deixeu-ho coure 40 min. Heu de deixar que faci l’efecte de rostit caramel·litzant el tomàquet i la ceba, ha de quedar de color marronós.
4. Esmicoleu el pollastre i tritureu-lo amb la resta fins a aconseguir una pasta per al farciment.
5. Ompliu els rigatoni amb la pasta de rostit. Poseu-los en una safata, cobriu-los amb una capa de salsa de ceps i gratineu-los al forn 7 min.