La cuina de l’Urgell és una espècie d’art quotidià, efímer i a la vegada etern, posat  a la taula. Una bona raó per visitar la comarca i degustar un dels molts plats que ofereixen els restaurants i les fondes de la zona. Podeu degustar des d’una olla barrejada de l’Urgell, una cassola de peus de porc amb caragols, un pollastre al timó  o unes postres tan delicioses com els torrons i la xocolata  a la pedra, unes orelletes o unes postres de músic.

El llegat culinari que s’ha heretat de les àvies i el rebost natural que la terra ens aporta és un privilegi que no té preu. Una  infinitat de plats cuinats amb productes de la zona com l’oli d’oliva amb DOP Les Garrigues, vins amb DO Costers del Segre, torrons d’Agramunt amb IGP, la fruita dolça, els fruits secs, els embotits i els formatges casolans, la mel…

La gastronomia i els productes de la terra han adquirit un paper important a la comarca, amb fires i festes tan concorregudes com la Firacóc de Tàrrega (maig), la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt (octubre), la Festa de la Verema i el Vi de Verdú (octubre), la Festa de l’Oli de Belianes (desembre), la Mostra de Vins i Caves d’Agramunt (maig) o la Fira de l’Ametlla de Vilagrassa (setembre).