Habitants: 142

Està situat al sector nord de Bellpuig entre els termes d’Anglesola, Barbens i Castellnou de Seana.


 
 

INTRODUCCIÓ

Seana o el barri de Seana està situat a 4 km de Bellpuig i és una Entitat Municipal Descentralitzada, però depèn del municipi de Bellpuig. La major part de la població es dedica a l’agricultura o la ramaderia. Encara que també n’hi ha que es desplacen a treballar en el sector dels serveis o la indústria a Bellpuig, Tàrrega o Lleida.

 
L’any 1139 ja s’esmentava que formava part de la baronia de Bellpuig. L’any 1180 Guillem d’Anglesola donà un alou en aquest terme perquè els templers hi fessin llenya i portessin els seus ramats a pasturar.

Antigament hi havia hagut un castell i una antiga ermita de St. Miquel, però vers el segle XV es destruí. Prop de la masia de can Simó s’han trobat restes d’època romana, just al lloc on hi havia l’antic terme de Seana, que desaparegué totalment al segle XVI.

LLOCS D'INTERÈS

Es pot passejar pels carrers de Seana, hi ha una plaça o zona verda, un centre cultural i social i un dispensari per cobrir les necessitats més bàsiques dels seus habitants.

És un poble petit, però entre els seus racons acollidors, encara guarda la història i les llegendes del seu castell i de l’antiga ermita de St. Miquel.


L’antiga església estava dedicada a St. Miquel i era deganat de Tàrrega . A mitjan segle XV fou destruïda i l’edifici que hi ha actualment ha estat restaurat.

 

COM REBRE INFORMACIÓ:

Entitat Municipal Descentralitzada
PC. Escoles, 78 – 25262 Seana
Tel. 973 082 950
seana@bellpuig.cat,
www.bellpuig.cat